Gemeente Veere

Sociaal jaarverslag 2022

Welkom bij het sociaal jaarverslag 2022!

Het thema van het sociaal jaarverslag dit jaar is ’25 jaar Veere’. In 2022 bestond de gemeente Veere namelijk 25 jaar. Een passend moment om terug te blikken en vooruit te kijken.

Wist je dat?

Na een herindeling van de gemeente in 1997 is er besloten het gemeentehuis in Domburg te bouwen. De omgeving van de gemeente vormde een grote inspiratiebron, dit zie je terug in het duurzame ontwerp van het gemeentehuis.

Wist je dat we in 2022 twee heel bijzondere gasten in gemeente Veere hadden? In mei was er een bultrug te zien voor de kust van Westkapelle, in oktober spoelde er een vinvis aan op de Zeedijk 
in Westkapelle.

Wist je dat we in Veere een verkiezingen-team hebben? Dit team regelt de verkiezingsborden, het inrichten van de stemlokalen en het ophalen van de stembussen. De verkiezingsuitslag was dit jaar voor het eerst te volgen via een livestream.

Organisatievisie

Binnen de organisatie van de gemeente wordt er met drie begrippen gewerkt: de L van lerend, de E van eensgezind en de V van veerkrachtig. De gemeente koestert de participatiegedachte en gaan graag in gesprek. We zijn weerbaar, veerkrachtig en oplossingsgericht.

Rol als projectleider

Een paar jaar geleden is de gemeente gestart met projectmatig werken. Er is een Veerse werkwijze opgesteld waarin rollen, taken en verantwoordelijkheden zijn vastgelegd. De afdeling Programma’s & Projecten opgericht is toen ook opgericht. 

Dienstverlening

Bij dienstverlening draait alles om een goed en duidelijk proces. In 2022 stelden de gemeente een plan van aanpak op waarin wij op verschillende onderdelen onze dienstverlening willen verbeteren. Ook deed de gemeente mee aan het onderzoek ‘Waar staat je gemeente’.

Participatie

In de gemeente Veere worden elke dag nieuwe plannen gemaakt. Om voor al die gemeenschappelijke plannen de betrokkenheid en samenwerking met inwoners, ondernemers en organisaties goed te regelen, heeft de gemeente het participatiebeleid vernieuwd.

P&O

Werken bij Veere betekent direct bijdragen aan de samenleving. De gemeente werkt met korte lijnen en in een informele sfeer. Als gemeente vinden wij het belangrijk te investeren in onze medewerkers en houden rekening met de werk-privé balans.

Thuiswerken en Digitalisering

Sinds medio 2022 heeft de gemeente een eigen thuiswerkregeling waardoor het mogelijk is maximaal 50% van de wekelijkse arbeidsduur thuis te werken. In 2023 ronden wij de implementatie af en hebben we thuiswerken en digitaal vergaderen optimaal gefaciliteerd.

Trouwen in Veere

Op het gebied van trouwen is er de afgelopen 25 jaar veel veranderd. Zo kun je nu op elke gewenste locatie trouwen, ga je digitaal in ondertrouw en kun je kiezen voor een geregistreerd partnerschap.

Afval vs. Diftar

25 jaar geleden ging het afval verzamelen in gemeente Veere anders dan nu. In 2022 is de gemeente gestart met Diftar. Hiermee proberen we inwoners bewust te maken van het scheiden van restafval ten opzichte van bruikbare grondstoffen.

Vluchtelingenopvang

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zijn er verschillende opvanglocaties gestart in onze gemeente. We zijn er trots op dat we inmiddels onderdak bieden aan meer dan 200 Oekraïense vluchtelingen. Dit dankzij behulpzame inwoners, ondernemers, collega’s en partners.

Jaarcijfers 2022

Hoeveel personen werkten er in 2022 bij gemeente Veere? Wat was de leeftijdsopbouw en hoeveel vacatures zijn er ingevuld? In deze video ziet u de jaarcijfers van 2022.

Meer informatie of een vraag?

Kijk op de website van gemeente Veere en neem contact met ons op.